2021-12-28 15:43:21• hírek • Bede Emőke

Egyre több szemetelőt buktatnak le Bihar megyében a térfigyelő kamerák - VIDEÓ

A Bihar Megyei Tanács és partnerintézményei december középen ismertették annak a kezdeményezésnek az eredményeit, melynek egyik célja, hogy visszaszorítsa az illegális hulladéklerakást. Egy év leforgása alatt sikerült azonosítani 33 szemetelőt, akikre együttesen 240 ezer lejnyi pénzbírságot szabtak ki, illetve elkoboztak három, szemétszállításra használt gépjárművet is.

Ezeket az igencsak pofátlan állampolgárokat azoknak a mobil térfigyelő kameráknak köszönhetően sikerült elkapni, melyeket a megyei tanács vásárolt és bocsátott a megyei rendőrség és a környezetvédelmi őrség rendelkezésére. Mivel a kamerák jó minőségű felvételeket készítenek, így még azokat az illegális szemetelőket is azonosítani lehet segítségükkel, akik az éj leple alatt vagy épp kedvezőtlen időjárási körülmények között szabadulnak meg a hulladéktól.


A négy kamerát hét helyszín között mozgatták, így Cécke, Feketeerdő, Belényes, Jádremete, Hegyközkovácsi, Élesd, illetve Nyárszeg települések közelében is „mindent látó szemek” pásztázták az terepet. A térfigyelő kamerák az elmúlt két hétben is jó szolgálatot tettek, ugyanis újabb három személyt sikerült azonosítani, akik nemes egyszerűséggel csak az út mellé dobálták ki a mindenféle hulladékkal teli zsákokat. A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint mindhárman 10.000 lejes bírságot kaptak.


A megyei tanács közölte, hogy az ellenőrző akció a jövő évben is folytatódik, és újabb területeket vonnak majd ellenőrzés alá, azaz a rosszban sántikáló állampolgárok soha nem tudhatják majd, hogy honnan les rájuk a hatóság szeme.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: